söndag 6 mars 2011

ute

Idag ska vi ut i pulkabacken o ha kul.
Just nu skiner solen på en blå himmel o vi har några kallgrader.

Grannbarnen följer med o vi ska alla ha matsäck med så vi kan vara borta en bra stund.
Men gäller att skydda huden mot kylan o solens strålar fast det är vinter, speciellt om man är ute i snötäckt natur.

Trots att vi går mot varmare dagar så kan mornarna var kalla o tom bitande kalla.
Vår hud klarar sig bäst mot kylan genom att vara torr o ren, så tvätta inte ansiktet på morgonen om det är kallt ute, då är det bättre att man tvättar nogare på kvällen såett skyddande fettlager hinner bildas under natten o är man torr i huden så kan du smörja med en återfettande kräm.

Tänk på att fingrar tår öron o näsa är extra utsatta i kylan o att du kan behöva hjälpa till att stimulera cirkulationen i dessa kroppsdelar.
Rör på tår o fingrar när ni är ute vänner!

Skulle man ändå känna en kort stickande smärta så kan det vara tecken på förfrysning, gå in då o påbörja uppvärmning genom att huda varm hud mot den kalla.
Då värms den kalla upp lagom fort men obs gnugga aldrig inte heller ska man massera el lägga varma föremål på den skadade huden.
Sök vård om den skadade huden inte återfår sin naturliga hudfärd el känsel.

Liten ta hand om er i kylan lära.

Nu har de andra snart packat klart o solglasögonen sitter på så snart ska vi bege oss ut till de andra, vi föredra att komma iväg till pulkabacken tidigt för vi tror det kan bli mycket folk där senare på dagen o då kan det bli fler olyckor o det vill vi undvika, sen har vi alla morgonpigga barn o kvällströtta barn så...

Hur spenderar ni er sön hellst?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar